Social 1 August 2014 14:51
Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri ridicarea controlului judiciar in cazul lui Nicusor Constantinescu, intr-unul din dosarele acestuia, in conditiile in care Tribunalul Capitalei a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea sefului CJ Constanta intr-un alt dosar.

CAB a mentinut astfel o decizie a Tribunalului Bucuresti, din 10 iunie. Decizia CAB este definitiva si priveste ridicarea controlului judiciar in cazul lui Nicusor Constantinescu, in dosarul in care acesta este acuzat ca nu s-a supus verificarilor Curtii de Conturi. Pe de alta parte, in Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, in dosarul in care seful CJ Constanta este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Decizia a fost luata urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA, scrie MEDIAFAX.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare. Masura de arestare, dispusa atunci tot de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.