Social 1 August 2014 10:24
Celebrul cascador a murit azi dimineata, la Spitalul Fundeni, dupa o suferinta de nedescris.

Cascadorul a murit, vineri, in jurul orei 03.00, dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale hepatice, cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, precizeaza, intr-un comunicat, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, scrie MEDIAFAX.

A fost diagnosticat in iulie 2012 cu mielom multiplu in forma avansata, complicata cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoza si boala renala.

A primit tratament citostatic si radioterapie, avand atunci o evolutie a bolii buna, insa din mai 2013 au aparut semne de progresie a bolii.

In 2012, Szobi Cseh a declarat ca a aflat ca are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu si tumoare la coloana, la Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice.

Anul trecut, cascadorul a fost din nou internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, cu o suferinta hematologica grava. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", din cauza unei stari febrile cauzate, probabil, de o infectie, dupa cum au declarat la momentul respectiv surse medicale.

Szabolcs (Szoby) Cseh s-a nascut la data de 11 decembrie 1942, in orasul Miercurea Ciuc (judetul Harghita), intr-o familie de secui. Inca din timpul facultatii, el a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti, in trupa "Ganea". Aflat in anul trei de facultate, el a colaborat in calitate de cascador la filmul "Dacii", regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele "Impuscaturi pe portativ" (regizat de Cezar Grigoriu), "Tom Sawyer si Huckleberry Finn" (productie franceza) si "Serbari galante" (in regia lui René Claire).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.