Social 29 Iulie 2014 14:40
Elevii romani au castigat patru medalii, una de aur si trei de argint, la Olimpiada Internationala de Chimie de la Hanoi, obtinind unul dintre cele mai bune rezultate pe echipe, informeaza, marti, Ministerul Educatiei.

Maria Andreea Filip, eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, laureata cu argint la ultimele doua editii si aflata la ultima participare, a reusit sa obtina in acest an medalia de aur.

Olimpicii medaliati cu argint sunt: Dumitru Calugaru, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti si "Bogdan Stefan Ivan", elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti. Dumitru Calugaru a obtinut medalia de argint si in 2013, la Moscova.

La cea de-a 46-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, care s-a desfasurat in perioada 20-29 iulie, la Hanoi (Vietnam), au participat 291 de concurenti din 77 de tari.

Echipa Romaniei revine in tara miercuri, la ora 13.05, pe Aeroportul International "Henri Coanda", a precizat Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.