Social 29 Iulie 2014 10:25
Administratia Nationala de Meteorologie a prleungit avertizarea cod galben de ploi.

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi si vijelii in judetele Dambovita, Teleorman, Arges, Olt, Valcea, Sibiu, Alba si Cluj, unde pana marti seara vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie.

Potrivit noii avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, marti vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata la nivel local, indeosebi in Oltenia, Muntenia si Transilvania, precum si in zonele montane.

In cele opt judete avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta trecator si in regiunile estice si nord-vestice, dar pe arii restranse. Noua avertizare a intrat in vigoare marti, la ora 10.00 si este valabila pana la ora 22.00. Judetele Valcea, Olt, Arges, Mehedinti, Gorj si Dolj au fost, de luni pana marti, la ora 03.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii.

Directorul adjunct al Administratiei Nationale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat luni, la Comandamentul pentru situatii de urgenta, ca miercuri va fi o zi de "pauza", dupa care in noaptea de miercuri spre joi va fi din nou inregistrata o vreme instabila, in principal in zonele din vest si sud-vest, pentru ca in perioada 1-5 august temperaturile sa fie mai ridicate, chiar spre pragul de canicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.