Social 29 Iulie 2014 09:43
Procurorul din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, retinut de DNA pentru ca ar fi primit de la mai multe persoane sume de bani in schimbul promisiunii ca va interveni la diversi magistrati pentru solutii favorabile in dosare ale acestora, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Iasi a dispus, luni seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta, a procurorului Vasile Selaru, din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca se folosea de calitatea sa de magistrat pentru a obtine bani sau alte favoruri, transmite MEDIAFAX.

Decizia magistratilor ieseni a fost luata la solicitarea facuta de catre procurorii DNA, dupa mai multe ore de audieri si de suspendare a sedintei de judecata.

Arestarea procurorului Vasile Selaru vine la o zi dupa ce a fost retinut de DNA, fiind acuzat ca a solicitat mai multor persoane sume de bani sau a acceptat cazare gratuita pe litoral, in schimbul promisiunii ca va interveni la diversi magistrati pentru solutii favorabile in dosare ale acestora.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de DNA, procurorii Serviciul Teritorial Iasi l-au retinut pentru 24 de ore pe Vasile Selaru, procuror la Parchetul Tribunalului Vaslui, pentru trei infractiuni de trafic de influenta.

Conform sursei citate, la sfarsitul anului 2013, motivand ca are influenta asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, procurorul Vasile Selaru i-a promis unei persoane ca va face demersuri pentru solutionarea favorabila a unei cereri de recurs.

In acest context, el i-a cerut cu imprumut persoanei respective suma de 13.000 lei fara a stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ trei saptamani de la primirea imprumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor promise.

Procurorii DNA mai spun ca, in 27 mai 2014, Vasile Selaru, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul IPJ Vaslui care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe politist sa rezolve favorabil acea cerere.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.