Social 28 Iulie 2014 16:54
Curtea de Apel Constanta va judeca in 31 iulie contestatiile depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana la decizia Tribunalului Constanta de respingere a cererilor de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

Contestatiile au fost depuse in 28 iulie la Curtea de Apel Constanta, iar instanta a stabilit termen pentru judecarea lor 31 iulie, informeaza MEDIAFAX.

Mircea Basescu si Marian Capatana, trimisi in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, raman in arest preventiv, a decis, vineri, Tribunalul Constanta, care le-a respins cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi, vineri dimineata, la Tribunalul Constanta, care a luat in discutie, in aceeasi sedinta, solicitarile acestora de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

Mircea Basescu le-a spus magistratilor ca vrea sa fie lasat in arest la domiciliu pentru a putea sa studieze si el dosarul si pentru a se putea apara.

In 16 iulie, Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi impreuna din arestul Politiei Capitalei, cu o duba, la Tribunalul Constanta, care judeca dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, instanta decizand si in cazul cererii de revocare a arestarii. Astfel, magistratii au respins ca nefondata solicitarea lui Mircea Basescu de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Hotararea instantei a fost contestata de Mircea Basescu si Marian Capatana la Curtea de Apel Constanta, care, doua zile mai tarziu, a respins contestatiile depuse de cei doi, decizia fiind definitiva.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune, a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Citeste si:
Decizia instanței de liberare condiționată a fostului primar ieșean...
Decizia instanței de liberare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.