Social 27 Iulie 2014 17:51
Afla care va fi starea vremii la inceputul luni si marti.
  • Luni
In vestul si sud-vestul tarii, precum si in zonele de deal si munte gradul de instabilitate atmosferica va fi in continuare accentuat. Vor fi dezvoltari noroase convective, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce trecator pot lua aspect de vijelie si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat, indeosebi in Oltenia, 50 l/mp. In restul teritoriului vremea va fi calduroasa, iar indicele de disconfort termic va depasi local pragul critic de 80; cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara cand pe arii relativ restranse isi vor face aparitia fenomene specifice instabilitatii atmosferice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 34 de grade, iar cele minime, in general, intre 12 si 22 de grade.
  • Marti
In jumatatea de sud-vest a tarii, vor mai fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, dar pe arii mai restranse si la cote mai reduse fata de intervalul anterior. Astfel, cerul va prezenta innorari temporar accentuate si local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina si cantitati insemnate de apa. In restul teritoriului cerul va fi variabil si fenomene caracteristice instabilitatii atmosferice vor aparea cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 34 de grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 22 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.