Social 25 Iulie 2014 15:56
Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce acestea au fost trimise in judecata pentru fapte de coruptie.

Judecatoarele Gabriela Birsan si Corina Corbu sunt suspendate din functie incepand din 25 iulie, "ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea unor infractiuni", arata vineri Consiliul Superior al Magistraturii, intr-un comunicat de presa, citat de MEDIAFAX.

Judecatoarea Gabriela Birsan a fost trimisa in judecata joi, pentru mai multe fapte de coruptie, alaturi de colega sa Corina Corbu, un sofer al instantei, doi avocati, un om de afaceri si doi fosti magistrati, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Gabriela Birsan, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fost presedinte al sectiei de contencios administrativ si fiscal, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, luare de mita, trafic de influenta si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In acelasi dosar vor fi judecati Corina Corbu, magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal, acuzata de complicitate la infractiunea de favorizare a faptuitorului, si Florian Ionescu, angajat ca sofer tot la instanta suprema, care ar fi facut marturii mincinoase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.