Social 25 Iulie 2014 10:02
Mircea Basescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, a fost adus din nou, miercuri, la Tribunalul Constanta.

Mircea Basescu a fost adus cu o duba din arestul Politiei Capitalei la Tribunalul Constanta, in jurul orei 9.15, informeaza MEDIAFAX.

Sedinta in care magistratii vor judeca cererea acestuia de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu arestul la domiciliu este programata pentru ora 10.00.

Cererea de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu arestul la domiciliu in cazul fratelui presedintelui a fost depusa la instanta miercuri, iar avocatii lui Mircea Basescu afirmau ca aceasta este prima solicitare de acest fel pe care o fac.

Nelu Tasca, unul dintre avocatii lui Mircea Basescu, afirma ca aceasta cerere ar avea sanse de reusita deoarece arestul la domiciliu este o masura mai restrictiva decat cea a eliberarii sub control judiciar.

In 16 iulie, Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi impreuna din arestul Politiei Capitalei, cu o duba, la Tribunalul Constanta, care judeca dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, instanta decizand si in cazul cererii de revocare a arestarii. Astfel, magistratii au respins ca nefondata solicitarea lui Mircea Basescu de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Hotararea instantei a fost contestata de Mircea Basescu si Marian Capatana la Curtea de Apel Constanta, care, doua zile mai tarziu, a respins contestatiile depuse de cei doi, decizia fiind definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.