Social 24 Iulie 2014 11:01
Senatorul Serban Mihailescu, fost sef al Secretariatului General al Guvernului, a venit joi la DNA pentru a fi audiat ca martor in dosarul de coruptie privind inchirierea de licente IT pentru scoli, pentru care s-au platit aproximativ noua milioane de euro.

Serban Mihailescu nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a ajuns in jurul orei 09.15.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Serban Mihailescu a fost chemat la DNA pentru a da declaratii in calitate de martor in dosarul privind inchirierea de licente IT pentru scoli, in care se fac cercetari in rem pentru trafic de influenta, abuz in serviciu, dare si luare de mita.

Serban Mihailescu a fost, in perioada 2000-2003, ministru coordonator al Secretariatul General al Guvernului.

In acest dosar au mai fost audiati ca martori actualul sef al Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, Eugen Bejinariu, fost sef al SGG, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, Ioan Cordos, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicatiilor, Sorin Eftene, fostul director general interimar al Microsoft Romania, si Corina Dumitrescu, membru CSM si fosta angajata a Ministerului Justitiei.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in 10 iulie, ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari in cauza penala constituita ca urmare a sesizarii Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.

"Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre, Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au incheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existand indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ 9 milioane euro, destinate unitatilor de invatamant", a precizat DNA, citati de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu.

Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.