Social 23 Iulie 2014 12:43
O treime dintre mortile violente pentru care, in 2013, s-au facut autopsii medico-legale in unitatile de profil au fost sinucideri, majoritatea celor si-au luat viata (82%) fiind barbati, arata un raport al Institutului Nationale de Medicina Legala "Mina Minovici".

Numarul sinuciderilor de anul trecut, 2.721, este mai mic decat cel din 2013, cand s-au inregistrat 2.753 astfel de cazuri. Potrivit raportului, cele mai frecvente morti violente au fost sinuciderile prin spanzurare, otravirea (intoxicatie voluntara) si aruncare de la inaltime (precipitare).

In 2013, la nivel national au fost realizate 18.942 autopsii. Din numarul total de autopsii medico-legale, 55 la suta au fost reprezentate de mortile violente, iar jumatate dintre acestea au fost reprezentate de sinucideri si accidente rutiere, transmite MEDIAFAX.

"Analizand structura deceselor de cauza violenta prin prisma mecanismelor tanatogeneratoare, cele mai frecvente sunt: lovire cu corp dur, asfixie mecanica prin spanzurare, intoxicatii, dar si inec, inghet, electrocutii, impuscare si explozii", se mai precizeaza in raport.

Cel mai mare numar de sinucideri din intervalul 1996-2013 a fost inregistrat in 2000, cand au fost 3.967. In raport se mai arata ca spectrul metodelor suicidare a inregistrat fluctuatii relativ mici in ultimii opt ani, constanta fiind "preferinta" pentru spanzurare.

Tot in 2013 au fost inregistrate, la nivel national, 420 de cazuri medico-legale de omucideri, confirmand trendul descrescator din ultimii 22 ani. Si decesele produse in circumstantele accidentelor rutiere au inregistrat o scadere constanta in ultimii patru ani, ajungand in 2013 la 1.978.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.