Social 23 Iulie 2014 12:02
Peste 200 de detinuti de la Penitenciarul Vaslui au fost eliberati conditionat, in ultimele cinci luni, in baza noului Cod Penal, acestia beneficiind de reduceri ale pedepselor cuprinse intre trei luni si doi ani, existand insa si un caz in care reducerea a fost de peste cinci ani.

Instantele au dispus, in ultimele cinci luni, eliberarea conditionata pentru 214 persoane private de libertate de la Penitenciarul Vaslui, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod Penal.

Incarcerati in general pentru infractiuni de furt, talharie sau trafic de persoane, detinutii eliberati conditionat au beneficiat de reduceri ale pedepselor cuprinse intre trei luni si doi ani, existand si un caz in care reducerea a fost de peste cinci ani.

"Chiar daca au fost aceste eliberari, Penitenciarul Vaslui este in continuare ocupat la capacitatea normala, de aproximativ o mie de persoane private de libertate. Dintre acestea, 90 la suta executa pedepse cu regim semideschis si doar 10 la suta cu regim deschis", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bacau, Nicolae Toma.

Penitenciarul Vaslui, cu regim semideschis si deschis, deserveste trei judete din zona Moldovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.