Social 22 Iulie 2014 11:28
Elevii romani au obtinut cinci medalii - doua de aur, doua de argint si una de bronz - la Olimpiada Internationala de Fizica, Romania ocupand astfel primul loc in Europa si locul 10 din lume, potrivit Ministerului Educatiei Nationale.

In plus, Romania este una dintre putinele tari participante care, la acest concurs, au castigat medalii prin toti elevii din echipa.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunza (clasa a XI-a), distins cu aur si la editia precedenta, si Stefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obtinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint si anul trecut, si Tudor Cretu (clasa a X-a). Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) a intrat in posesia medaliei de bronz. Toti elevii sunt de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Olimpiada Internationala de Fizica, ajunsa la a 45-a editie, s-a desfasurat in Kazahstan, la Astana, in perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenti din 48 de tari.

Delegatia Romaniei, condusa de Adrian Dafinei, conf. dr. la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti si insotita de Sebastian Popescu, conf. dr. la Facultatea de Fizica a Universitatii "A. I. Cuza" din Iasi, revine in tara luni seara (ora 21:30, via Moscova), pe Aeroportul International "Henri Coanda".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.