Social 21 Iulie 2014 14:26
Peste 3.800 de absolventi, printre care si 24 de olimpici, s-au inscris pentru a sustine examenul de admitere la cele patru facultati de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti, cea mai mare concurenta - 4,5 candidati pe loc - fiind la Facultatea de Medicina.

UMF "Carol Davila" din Bucuresti a scos anul acesta la concurs, in cadrul celor patru facultati, 930 de locuri finantate de la buget, dar si 520 de locuri disponibile la taxa. La finalul sesiunii de inscriere au fost validati 3.802 candidati pentru toate cele patru facultati din cadrul universitatii.

Potrivit UMF, La Facultatea de Medicinǎ, unde sunt 510 locuri la buget si 250 locuri cu taxa, s-au ȋnscris 2.334 de candidati, printre care si 24 de olimpici.

La Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ s-au inscris 515 candidati, pentru a ocupa cele 131 de locuri la buget si 125 cu taxa.

De asemenea, la Facultatea de Farmacie, care a scos la concurs 141 de locuri la buget si 100 cu taxa, si-au depus dosarele 435 de tineri, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM) au optat 518 candidati, care vor concura pentru 95 de locuri la buget si 45 cu taxa.

"La Facultatea de Medicina exista 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget, in timp ce pentru Facultatea de Medicina Dentara exista un numar de 3,9 candidati pe un loc la buget", au precizat reprezentantii UMF.

Listele nominale ale candidatilor in ordine alfabetica, salile in care se desfasoara concursul de admitere si repartitia candidatilor pe sali vor fi afisate la avizierele Facultatii de Medicina (pentru specializarile Medicina si FMAM), respectiv ale Facultatii de Medicina Dentara si Facultatii de Farmacie, cu o zi inainte de concursul de admitere, scrie MEDIAFAX.

"Candidatii au obligatia de a verifica exactitatea datelor inscrise pe listele afisate si de a aduce imediat la cunostinta comisiei de admitere, prin secretariatele facultatilor, eventualele neconcordante fata de datele din cererea de inscriere tip sau fata de actele depuse la dosar. Dupa inceperea concursului, pe listele afisate nu se mai admit niciun fel de modificari", au aratat reprezentantii UMF.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti va avea loc miercuri, 23 iulie, ȋncepand cu ora 09.00. Accesul candidatilor in sali se va face de la ora 08.00, pe baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil precum si a legitimatiei de concurs tip, eliberata la inscriere de catre secretariatele facultatilor. La ora 8.30 va incepe distribuirea chestionarele pentru raspunsuri.

"Fiecare candidat are obligatia de a verifica chestionarul pentru raspunsuri, pentru a se identifica eventualele greseli de tiparire, caz in care chestionarul respectiv va fi inlocuit", a precizat UMF.

Durata probei scrise va fi de doua ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, doua ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala Generala si Moase, respectiv o ora si jumatate pentru celelalte specializari ale FMAM.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Corectarea lucrarilor/chestionarelor de concurs se va face imediat dupa finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor care semneaza pe chestionar alaturi de candidat), prin citire computerizata (scanare) sau prin corectura manuala, in cazul imposibilitatii realizarii corecturii electronice, urmand ulterior sa se faca verificarea tot prin citire computerizata a rezultatelor.

"In urma reverificarilor, punctajele comunicate in sala pot suferi modificari. Pe durata corectarii lucrarilor, candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala. Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor dupa termenul de contestatii si rezolvare a acestora. Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se inregistreaza si se depun la secretariatele facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). Candidatii pot contesta doar propriile rezultate", a mai aratat UMF.

Citeste si:
De ce a renunțat Anisia Gafton la facultate: „Când vii în clasă...
De ce a renunțat Anisia...

Lucrarile/chestionarele de concurs contestate vor fi recorecta, prin citire computerizata (rescanare), in prezenta candidatului care a depus contestatia. Rezultatele finale vor fi afisate in termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestatiilor.

"Decizia comisiei de contestatii privind rezultatele probei scrise este definitiva. Dupa afisarea rezultatelor finale, actele candidatilor respinsi se restituie acestora, la cerere, pe baza cartii de identitate, in cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fara perceperea vreunei taxe", a precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.