Social 18 Iulie 2014 12:31
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a venit vineri la DNA, pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind restituirea ilegala a unui teren din Bucuresti, el declarand ca retrocedarea s-a facut in mandatul lui Adriean Videanu.

Sorin Oprescu a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca retrocedarea terenului din Bucuresti - pentru care este cercetat Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a municipalitatii - s-a facut in timpul mandatului lui Adriean Videanu la Primaria Capitalei.

Primarul general a precizat ca urmarirea penala in aceasta cauza a inceput in 2007, inainte ca el sa ajunga la Primaria Capitalei. Oprescu a mai aratat ca Primaria Capitalei se va constitui parte civila in cauza, pentru recuperarea prejudicului produs institutiei. La DNA este audiat ca martor si fostul viceprimar al Capitalei Marcel Nicolaescu, in dosarul privind restituirea ilegala a unui teren din Bucuresti.

Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a Primariei Capitalei, este cercetat sub control judiciar de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi propus, in mod nelegal, restituirea unui teren din Bucuresti, evaluat la peste 3,3 milioane de euro, potrivit DNA.

Alaturi de acesta este cercetata, sub control judiciar, o alta fosta sefa de serviciu din aceeasi directie, Catia-Valentina Falan, suspectata ca l-a favorizat pe Andrei Creci.

"In cursul anului 2004, inculpatul Creci Andrei-George si-a incalcat atributiile de serviciu si obligatiile legale, care ii reveneau in virtutea functiei si a rolului indeplinit in cadrul comisiei interne de analiza a notificarilor formulate in baza Legii nr. 10/2001, prin faptul ca a propus, in mod nelegal, la data de 19.11.2004, restituirea in natura a unui teren, amplasat in Capitala, apartinand domeniului privat al Municipiului Bucuresti, in suprafata de 15.209,87 metri patrati, evaluat la suma de 3.303.301 euro si masuri reparatorii pentru restul suprafetei pana la 3,5 de hecatre", au aratat procurorii anticoruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.