Social 17 Iulie 2014 17:10
Vara nutritionistii recomanda alimente care ajuta organismul sa isi mentina temperatura interna constanta chiar si pe timpul caniculei.


  • Apa cu lamaie
Vestita pentru efectele sale extraordinare asupra sanatatii, apa cu lamaie reprezinta cea mai buna combinatie daca dorim sa ne hidratam organismul si totodata sa mentinem un metabolism accelerat.

Zeama de lamaie este bogata in vitamine care mentin tineretea organismului si frumusetea pielii, contine antioxidanti care combat stresul oxidativ si totodata ajuta in procesele de slabire.

Lamaia este considerata ca fiind un aliment ce scade temperatura corpului, iar in amestec cu apa efectele aceteia cresc.

  • Zmeura
Zeura, dar si alte fructe de padure, se consuma rece, in stare proaspata, avand in continut cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrolul.

Pe timp de canicula, o ceasca de zmeura racoreste organismul.

  • Pepenele galben
Bogat in fibre, dar si in apa, in betacaroten si vitamine, pepenele galben hidrateaza, racoreste si ne protejeaza organismul in mod natural in fata agresiunii razelor UV.

Pepenele galben este bogat in potasiu, ion care se pierde usor prin transpiratie si care totodata este implicat in foarte multe procese de mentinere a homeostaziei.

Citeste articolul complet pe Heatlhy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.