Social 17 Iulie 2014 10:37
Perchezitiile din judetul Bacau au loc la 28 de adrese, printre care si trei institutii publice, intr-o cauza privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2005-2012, a anuntat joi Directia Nationala Anticoruptie.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2005-2012 a unor infractiuni de coruptie. In cursul zilei de 17 iulie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate un nr. de 28 de perchezitii domiciliare in locatii situate pe raza judetului Bacau, intre care 3 institutii publice", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

La perchezitii participa si jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie. Procurorii sunt sprijiniti in acest caz de Serviciul Roman de Informatii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca procurorii DNA fac perchezitii la sediul Consiliului Judetean Bacau, intr-un dosar in care mai multi functionari ar fi suspectati de fapte de coruptie.

Consiliul Judetean Bacau este condus, din 2004, de Dragos Adrian Benea, lider al filialei judetene a PSD, si de vicepresedintii Ionel Floroiu, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, si Claudiu Constantin Nastasa (PNL).

Perchezitiile la sediul Consiliului Judetean Bacau au loc la trei saptamani de la descinderile facute de procurorii DNA la Primaria Bacau.

In acest dosar de coruptie, Romeo Stavarache a fost retinut de procurorii DNA, in 26 iunie, iar in aceasi zi Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenusa si Liviu Goian, vizati in acelasi dosar, sa fie cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacaului a fost retinut pentru cinci infractiuni de luare de mita, Liviu Goian a fost retinut pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita, iar Liviu Vasile Cenusa pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita. Conform sursei citate, in perioada 2008 - 2011, Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a cerut si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv in 1 iulie de Curtea de Apel Bacau, pentru 30 de zile, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar. Masura a fost contestata de edilul bacauan la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa instanta a respins cererea, printr-o hotarare definitiva. Si cei doi oameni de afaceri se afla in arest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.