Social 16 Iulie 2014 11:23
Curtea de Apel ia in discutie in 22 iulie contestatia lui Dan Voiculescu in cazul deciziei privind masura controlului judiciar dispusa in dosarul in care este cercetat pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat trei oameni de afaceri sa incheie cu trusturile sale de presa contracte de publicitate.

Tribunalul Bucuresti a respins, in 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a masurii controlului judiciar, dispusa de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de santaj, informeaza MEDIAFAX.

Decizia a fost contestata de Dan Voiculescu la Curtea de Apel Bucuresti, care va lua in discutie dosarul in 22 iulie. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor decide definitiv daca este legala si temeinica masura preventiva luata in cazul lui Dan Voiculescu, in dosarul in care este cercetat pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei, ca masura controlului judiciar in cazul lui Dan Voiculescu este proportionala cu gravitatea acuzatiilor si necesara pentru a fi evitate presiunile pe care acesta le-ar putea face, in conditiile in care este judecat pentru fapte similare.

Judecatorul mentioneaza ca masura preventiva dispusa de procurori este necesara pentru realizarea in bune conditii a urmaririi penale, "care la acest moment se afla in faza de debut, prin evitarea exercitarii de influenta sau presiuni din partea inculpatului asupra ..., in special a celor care lucreaza in cadrul trustului I. G. (Intact Group, n.r.), de stopare a activitatii infractionale a inculpatului si prevenirea savarsirii unor noi fapte penale de acelasi gen".

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, incepand din 3 iulie, fata de Dan Voiculescu, pentru "santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial (sapte acte materiale)".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.