Social 15 Iulie 2014 16:44
Avocatii lui Nicusor Constantinescu au cerut marti, la Curtea de Apel Bucuresti permisiunea ca acesta sa teritoriul SUA pana la 1 septembrie.

Solicitarea a fost inaintata cu prilejul judecarii contestatiei fata de hotararea Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus arestarea lui Constantinescu.

In sprijinul cererii, aparatorii lui Constantinescu au depus la dosar o serie de documente oficiale, care ar fi fost emise de Departamentul de Justitie al SUA. "Astazi (marti - n.r.) am depus dovezile concrete ale faptului ca acest departament de justitie confirma legalitatea tuturor documentelor medicale, a continutului lor, a persoanelor care le-au semnat si care atesta ca domnia sa este in imposibilitate de a fi transportat, viata punandu-i-se in pericol imediat daca acest lucru s-ar realiza", a precizat avocatul Catalin Dancu, conform MEDIAFAX.

Instanta urmeza sa decida daca va admite cererea avocatilor, dar si daca va anula dispozitia Tribunalului Bucuresti prin care s-a hotarat arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Constanta.

Potrivit avocatilor lui Nicusor Constantinescu, viza prin care acesta mai poate ramane pe teritoriul SUA expira la inceputul lunii octombrie.

Pe de alta parte, Consiliul Judetean Constanta a transmis, tot marti, noi documente medicale pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in Romania, unul din documente fiind o scrisoare semnata de un medic roman care sustine ca seful CJ mai are nevoie de tratament si interventii chirurgicale.

"Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicusor Constantinescu si el este in prezent in grija mea datorita conditiilor care ii ameninta viata. Domnul Nicusor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente si interventii chirurgicale. In prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arata intr-un document datat 11 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter.

Citeste si:
Fiica Oanei Roman începe școala. Ce decizie a luat vedeta: „Din 11...
Fiica Oanei Roman începe...

Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.