Social 14 Iulie 2014 18:29
Aproape toti elevii de clasa a VIII-a, mai precis 99,3% dintre cei 128.707 care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati in liceu in prima etapa, iar restul de 961 au ramas pentru etapa a II-a, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Pe intervale de medii de admitere, situatia se prezinta astfel: medii de 10 - 87, medii intre 9 si 10 - 19.728, medii intre 8 si 9 - 27.069, medii intre 7 si 8 - 25.527, medii intre 6 si 7 - 22.776, medii intre 5 si 6 - 17.731, medii mai mari de 5 - 15.791.

Din totalul candidatilor cu medii de admitere sub 5, care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati 15.094, urmand ca restul de 697 sa fie repartizati in etapa a doua.

Admiterea in liceu se face pe baza mediei la evaluarea nationala in pondere de 75%, restul de 25 la suta fiind dat de media din gimnaziu. Pana anul acesta, nota la admitere era calculata ca medie artimetica a mediilor de la evaluare si din gimnaziu.

Potrivit legislatiei in vigoare, se pot inscrie in invatamantul liceal si elevii care au obtinut medii sub 5 la evaluarea nationala.

Repartizarea computerizata in licee are loc loc in trei etape, scrie MEDIAFAX.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 16 -31 iulie. In perioada 16-21 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 24 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 24-25 iulie.

In 25 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma inscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

Citeste si:
Admiterea la cele 7 facultăți ale Universității de Ştiinţe...
Admiterea la cele 7 facultăți...

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Rezultatele admiterii in prima etapa au fost facute publice pe site-ul admitere.edu.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.