Social 13 Iulie 2014 11:15
Fostul inalt demnitar comunist Emil Bobu, un apropiat al sotilor Ceausescu, a incetat din viata la varsta de 87 de ani, sambata, la Spitalul Universitar din Bucuresti, in urma unui accident vascular cerebral ischemic.

Bobu a fost internat la terapie intensiva, sambata dimineata, dupa ce a suferit un infarct miocardic acut. Ulterior, el a facut si un accidental vascular, care i-a fost fatal.

In timpul regimului Ceausescu, Emil Bobu a fost, printre altele, ministru de Interne, viceprim-ministru, secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman si membru in Comitetul Politic Executiv al PCR, transmite MEDIAFAX.

Dupa evenimentele din decembrie 1989, Bobu a fost condamnat la inchisoare pe viata, pentru complicitate la genocid, impreuna cu alti trei membri ai Comitetul Politic Executiv - Manea Manescu, Tudor Postelnicu si Ion Dinca. In aprilie 1990, la trei luni dupa condamnare, incadrarea juridica a faptelor a fost schimbata in complicitate la omor deosebit de grav si complicitate la tentativa de omor deosebit de grav. Totodata, sentinta anterioara a fost casata, iar Bobu a primit o condamnare mai blanda - 10 ani de inchisoare.

La 18 iunie 1993, Tribunalul Municipiului Bucuresti a acceptat cererea de eliberare conditionata a lui Bobu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.