Social 12 Iulie 2014 12:02
Doi profesori din Targu Jiu si un om de afaceri din municipiu au fost retinuti, in cursul noptii de vineri spre sambata, dupa audieri la Parchet. intr-o ancheta vizand posibile fraude la examenele de bacalaureat.

Acestia au fost audiati alaturi de alte doua profesoare din Targu Jiu si Motru la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, la finalul audierilor cele doua fiind lasate sa plece singure acasa. In paralel, la domiciliile suspectilor au avut loc perchezitii, politistii si jandarmii aducand ulterior la Parchet cutii in care se aflau sticle de whisky, aparatura electrocasnica, surse judiciare precizand ca au fost ridicate cu aceasta ocazie si mari sume de bani, de ordinul miilor de euro.

Cei doi profesori retinuti au fost implicati in corectarea lucrarilor la bacalaureatul sustinut de baietii gemeni ai omului de afaceri Nicu Cretu, patron al unui restaurant din oras. Gemenii au obtinut 8,78 si, respectiv, 9,35 media generala la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatal contestand nota de la limba romana. In urma recorectarii lucrarii, nota contestata a fost marita cu aproape un punct, fiind in avantajul absolventului de liceu, transmite MEDIAFAX.

Avocatii celor trei barbati retinuti au declarat, la finalul audierilor, ca au interdictie de la clientii lor de a vorbi despre cazul respectiv pana la sfarsitul zilei de sambata, in cursul acestei zile fiind programate noi audieri. Avocatii nu au precizat nici care sunt acuzatiile aduse pentru clientii lor, acestia declarand ca nu pot face niciun fel de precizare fara acceptul clientilor.

Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj nu a facut publica nicio informatie despre acest caz, un comunicat de presa fiind asteptat in cursul zilei de sambata.

In judetul Gorj, conform Inspectoratului Scolar Judetean, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape un procent dupa corectarea contestatiilor, ajungand la 60,84%, un numar de 299 de note fiind marite in urma recorectarii lucrarilor, alte 126 fiind scazute. Dupa recorectarea lucrarilor, un numar de 80 de elevi au primit note mai mari, care i-au ajutat sa promoveze bacalaureatul, intr-un caz de la un liceu din Targu Jiu un elev reusind sa obtina nota 8.85 in urma recorectarii, nota initiala fiind 5.00.
Citeste si:
Tipuri de parchet din lemn: Ghidul tău absolut
Tipuri de parchet din lemn:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.