Social 10 Iulie 2014 17:23
Nicusor Constantinescu a primit permisiunea de a se opera in SUA, chiar daca sistemul romanesc este dotat atat cu robotul medical necesar, cat si cu medici de performanta, in timp ce actele din SUA nu pot fi considerate autentice, arata Curtea de Apel Bucuresti, in motivarea deciziei din 18 iunie.

Potrivit motivarii deciziei din 18 iunie, prin care Curtea de Apel Bucuresti i-a respins lui Nicusor Constantinescu cererea de revocare a masurii controlului judiciar, "in mod paradoxal", presedintele Consiliului Judetean Constanta a cerut, prin avocatul sau, sa se dispuna, "in mod radical", revocarea masurii de preventie.

"In faza urmaririi penale, inculpatului i-a fost acordata posibilitatea de a fi supus unei interventii chirurgicale nu in sistemul de sanatate romanesc, care, de altfel, este dotat atat cu robotul medical, cat si cu medici chirurgi de performanta, ci in Statele Unite ale Americii, intr-o clinica universitara, unde, inca din data de 12 aprilie 2014, a fost supus unei …., dupa cum rezulta din scrisorile medicale depuse la dosar. Dupa aceasta interventie chirurgicala efectuata in urma cu aproximativ doua luni, inculpatul nu s-a mai intors in Romania", constata Judecatorul de Camera preliminara de la Curtea de Apel Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

Conform documentului citat, Nicusor Constantinescu si-a motivat absenta din sala de judecata prin aparitia unor complicatii postoperatorii.

"In dovedire, a depus inscrisuri, pe care Judecatorul de Camera preliminara, examinandu-le cu rezerva necesara, le apreciaza ca fiind inapte si insuficient credibile pentru a atesta existenta, in mod real, si nu simulat, a unei stari grave de sanatate postoperatorie, care-l situeaza pe acesta in imposibilitatea fizica de a se intoarce in tara. Astfel, Judecatorul de Camera preliminara constata ca scrisorile medicale ample, unele nedatate, abundente in explicatii, emise de catre medicul chirurg american, in forma in care au fost prezentate de contestatorul-inculpat, fara sa poarte sigla unitatii spitalicesti si parafa medicului semnatar, care, in mod obligatoriu, poarta un cod, nu pot fi considerate documente autentice, cu atat mai mult probe in dovedirea unei stari de fapt", se precizeaza in motivarea instantei.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Mai mult, Judecatorul de Camera preliminara arata ca presedintele CJ Constanta a mai depus la dosar "un set de fotografii regizate", din care se poate constata ca nu se afla internat intr-un spital, ci intr-o camera privata.

"Acest set de fotografii, infatisandu-l pe contestatorul-inculpat cu un cateter abdominal si tinand in mana ziare pentru a se putea citi data si tara in care acesta se afla, constituie o modalitate absolut improprie in dovedirea unei imprejurari care se doreste a fi serioasa, toate acestea putand fi evitate printr-un comunicat oficial, succint si lamuritor, in masura sa ofere garantia de autenticitate, provenind de la unitatea spitaliceasca", subliniaza magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.