Social 10 Iulie 2014 12:09
Romeo Stavarache, primarul Bacaului in prezent suspendat, acuzat ca ar fi primit mita peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, ramane in arest, a decis definitiv, miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ICCJ a respins contestatia lui Stavarche la masura arestului preventiv dispusa de Curtea de Apel Bacau, pe 1 iulie. Astfel, edilul suspendat, varul sau Liviu Cenusa si Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, cercetati in acelasi dosar, raman in arest, conform deciziei de la inceputul lunii, transmite MEDIAFAX.

Prefectura Bacau a decis, pe 2 iulie, suspendarea lui Romeo Stavarache din functia de primar al municipiului Bacau.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mita, a fost arestat preventiv, pe 1 iulie, de Curtea de Apel Bacau, pentru 30 de zile, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar.

Stavarache a fost retinut, pe 26 iunie, de DNA si, in aceasi zi, Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca Liviu Cenusa si Liviu Goian sa fie cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacaului a fost retinut pentru cinci infractiuni de luare de mita, Liviu Goian a fost retinut pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita, iar Liviu Vasile Cenusa pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.