Social 7 Iulie 2014 14:53
Dan Voiculescu a aratat luni, in declaratia data la instanta, ca stie ce invinuiri ii sunt aduse in dosarul ICA, dar nu le recunoaste, sustinand ca procurorul de caz a intimidat martorii, ca s-a stabilit un prejudiciu fals si ca au disparut 40 dintre volumele de material probatoriu.

Completul de la Curtea de Apel Bucuresti format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea ii audiaza pe inculpatii din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Dan Voiculescu a aratat, in declaratia data in fata instantei, ca isi mentine toate afirmatiile anterioare si ca nu recunoaste invinuirile care ii sunt aduse de procurorii anticoruptie.

"Pentru acuratete, imi mentin toate afirmatiile anterioare. Invinuirile le stiu, dar nu le recunosc. La ancheta penala desfasurata de DNA, care a durat peste un an, nu am fost niciodata chemat sa dau o declaratie. Uitandu-ma pe acte am observat ca eu eram inculpat inca din 11 iunie 2007, pentru ca exista declaratia unui martor, iar numele lui Voiculescu Dan apare ca inculpat. Nu este normal ca la o ancheta penala un inculpat sa nu fie chemat sa fie audiat", a spus Voiculescu, potrivit MEDIAFAX.

Judecatoarea Camelia Bogdan i-a spus ca acestea sunt lucruri care au legatura cu ancheta, nu cu judecarea dosarului si i-a cerut sa vorbeasca despre acuzatiile care ii sunt aduse.

"Declaratia este a dumneavoastra sau a mea? Am trecut deja la intrebari. Suntem la faza de declaratie sau de intrebari?", a continuat Voiculescu.

El a adaugat ca la dosarul ICA nu exista probe materiale care sa ateste vinovatia sa, aratand totodata ca procurorul de caz intimida martorii si le spunea ca "Voiculescu trebuie gasit vinovat".

Dan Voiculescu a mai spus ca in dosar a fost stabilit un prejudiciu fals si, mai mult, ca au disparut 40 dintre volumele de material probatoriu. "Spalarea de bani nu are nicio legatura cu actiunile mele", a aratat Voiculescu. Dan Voiculescu a mai spus ca depune la dosar o definitie referitoare la spalarea banilor.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

"Am fost acuzat de doua infractiuni. Eu am cerut sa fiu judecat pentru ambele. In sentinta de la Tribunalul Bucuresti se vorbeste doar despre o acuzatie, spalarea de bani. Se merge pe ideea ca s-a prescris. Eu vreau sa se stabileasca daca sunt vinovat sau nu. E dreptul meu sa cer asta", a mai aratat Voiculescu.

Inainte de audierea inculpatilor, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut ca dosarul ICA sa fie trimis pentru repartizare aleatorie unui alt complet, motivand ca cei doi magistrati din aceasta cauza au fost desemnati in 26 iunie, cand acestia erau inca judecatori la Tribunalul Bucuresti.

Avocatul Gheorghita Mateut a precizat ca la 26 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis noii membri ai acestui complet, desi acestia erau atunci judecatori la Tribunalul Bucuresti si au venit la CAB din 1 iulie, cand au si inceput judecarea dosarului ICA. Mateut a invocat un incident procedural referitor la compunerea completului de judecata, aratand ca s-au incalcat flagrant dispozitiile de organizare interioara si judiciara.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

"Nu exista nicio ratiune a unei asemenea derogari din dorinta de a se respecta principiul continuitatii completului de judecata. (...) Ambii membri s-au gasit in imposibilitatea continuarii judecatii", a aratat avocatul.

Cererea a fost sustinuta si de ceilalti avocati din dosar, in final fiind respinsa de instanta, care a trecut la audierea inculpatilor.

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare este judecat din 1 iulie de completul format din magistratii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, acestia fiind desemnati dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celelalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.

La termenul din 1 iulie, judecatoarea Camelia Bogdan, presedintele completului, a respins mai multe exceptii, cereri de amanare si de recuzare inaintate de avocati si a extins sechestrul pus pe averea presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Instanta a stabilit atunci ca la termenul din 7 iulie sa fie audiati inculpatii, iar aparatorii acestora sa fie pregatiti sa puna concluzii in acest proces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.