Social 7 Iulie 2014 10:44
Un copil in varsta de trei ani si jumatate din judetul Bistrita-Nasaud a murit, duminica seara, dupa ce a fost luat de o viitura formata pe un parau pe care minorul voia sa-l traverseze.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, Marius Rus, a declarat ca disparitia copilului a fost anuntata duminica seara, mai multi voluntari pornind in cautarea lui pana la sosirea echipajelor de urgenta.

"Din informatiile pe care le-am primit din zona, copilul traversa un parau care in mod obisnuit avea debit scazut, dar pe care s-a format o viitura. A fost luat de ape, cautat de voluntari care l-au gasit dupa circa 20 de minute, inconstient. La fata locului a ajuns un echipaj de la Serviciul Judetean de Ambulanta", a spus Marius Rus.

Medicul Calin Ganea de la SAJ Bistrita-Nasaud a declarat pentru MEDIAFAX ca un echipaj medical de la statia Teaca a ajuns primul la fata locului.

"Echipajul de la Teaca a gasit copilul de trei ani si jumatate inecat si in soc hipotermic. A inceput manevrele de resuscitare. Echipajul cu medic care a mers de la Bistrita a continuat aceste manevre mai bine de o ora, dar fara success. Din pacate, copilul a decedat”, a spus Calin Ganea.

Inspectoratul Judetean de Politie va face o ancheta pentru a stabili cauzele si circumstantele care au dus la moartea copilului.

Hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe mai multe rauri din judetele Maramures si Bistrita-Nasaud, unde de duminica seara pana luni dimineata s-ar putea produce cresteri rapide de debite si niveluri, peste cotele de atentie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.