Procurorii criminalisti de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Vasile Vaduva, pentru omor. Ulterior, cercetarile au fost extinse, Vasile Vaduva fiind cercetat si pentru distrugere prin incediere si profanare de cadavre, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti transmis sambata agentiei MEDIAFAX.
Anchetatorii prezinta modul in care Vasile Vaduva l-ar fi ucis pe Nicusor Stanciu, asociatul sau de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.
"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, in jurul orelor 15:00, in timp ce se afla in imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Vaduva Vasile l-a lovit in mod repetat, cu o intensitate deosebita, cu un ciocan, pe asociatul sau, victima S.N., la nivelul capului, provocand in acest mod decesul acestuia. In zilele urmatoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil si l-a introdus intr-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, intr-o camera de la etajul imobilului, la baza unui stalp de rezistenta. Ulterior, in noaptea de 17/18.06.2014, intrucat cadavrul intrase in stare de putrefactie si exista pericolul sa fie gasit de alte persoane, Vaduva Vasile a incendiat imobilul turnand substante inflamabile peste cadavru", arata procurorii.
Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva a lui Vasile Vaduva pe o durata de 30 de zile.
Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Vasile Vaduva a fost dus vineri la locul crimei, unde le-a aratat ofiterilor de la Omoruri cum l-a ucis pe Nicusor Stanciu, asociatul sau de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.
Inspectorul Catalin Marin, din cadrul Politiei Romane, a declarat ca suspectul a recunoscut ca si-a ucis asociatul si a afirmat in fata anchetatorilor ca isi regreta fapta.
Potrivit lui Catalin Marin, exista ipoteza ca autorul a dat foc restaurantului, in mod intentionat, pentru ca trupul celui decedat sa arda si sa creeze impresia unui deces in incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au facut cercetarea la fata locului din cauza faptului ca peste trupul victimei s-a rasturnat o mare cantitate de moloz.
Reacția patronului agenției de turism care le-a dat țeapă românilor...
Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in 15 iunie, un tanar a mers venit la Politia Capitalei si a anuntat ca tatal sau, Nicusor Stanciu, in varsta de 46 de ani, nu a mai venit acasa de doua zile si nici nu a mai raspuns la telefoanele mobile, acestea fiind inchise.
Dupa ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de disparitie, au aparut suspiciuni cu privire la faptul ca barbatul ar fi victima unui omor.
Astfel, in 25 iunie, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus preluarea cercetarilor si au fost delegati pentru ancheta atat politisti de la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, cat si de la Serviciul de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane.
Trupul carbonizat al lui Nicusor Stanciu a fost descoperit joi, intr-un apartament situat deasupra restaurantului Eden din Centrul Istoric al Capitalei, care a ars in noaptea de 17 spre 18 iunie.
Incendiu puternic în Centrul Vechi. O clădire de 2 etaje a luat foc
"La data de 3 iulie a.c., cu ocazia cercetarii la fata locului, la un imobil din Centrul Vechi al Capitalei a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei persoane de sex barbatesc, care prezenta tesut moale in stare de putrefactie", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Cum să-ți planifici lista de cumpărături pentru o dietă echilibrată? Ponturi...
Sursa: kudika.ro
-
Rusia intensifică atacurile în Ucraina, iar Polonia întărește supravegherea...
Sursa: wall-street.ro