Social 5 Iulie 2014 10:03
Sistemul Informatic Integrat Vamal este functional incepand de la ora 14.00, dupa ce problemele tehnice au fost remediate, a anuntat vineri Directia Generala a Vamilor (DGV), precizand ca programul de lucru in birourile vamale a fost prelungit pana la finalizarea tuturor operatiunilor vamale.

"Toate structurile vamale teritoriale au fost informate si s-a dispus prelungirea programului de lucru in birourile vamale de interior pana la finalizarea tuturor operatiunilor vamale", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Generale a Vamilor (DGV).

Reprezentantii DGV au anuntat, anterior, ca din cauza unor probleme tehnice (hardware) la Sistemul Informatic Integrat Vamal, birourile vamale au fost anuntate, joi dupa-amiaza, sa foloseasca sistemul informatic alternativ, pana la remedierea avariei.

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a aratat vineri, intr-un comunicat de presa, ca sute de tiruri sunt blocate in birourile vamale interne din cauza unei defectiuni la sistemul informatic, precizand ca pierderile pentru fiecare camion depasesc 100 de euro pe zi, fara a lua in calcul imposibilitatea de a livra marfurile si problemele generate clientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.