Social 3 Iulie 2014 11:29
Mai multi hingheri si membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor au fost audiati, miercuri noapte, la Sectia 19 de Politie, in urma unui scandal.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca incidentul a avut loc in jurul orei 01.00, pe Soseaua Alexandriei, unde 17 angajati ai Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) au mers cu sase autospeciale pentru a prinde caini fara stapan. Acestia ar fi fost sicanati in trafic de mai multi membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor, astfel ca au sunat la numarul de urgenta 112.

Cand au ajuns politistii, 17 hingheri si 14 membri ai unor ONG-uri se certau pe strada, toti fiind condusi la Sectia 19 pentru a fi audiati.

Scandalul ar fi pornit dupa ce membri ai unor ONG-uri ar fi incercat sa ii opreasca pe hingherii care duceau la adaposturi cainii fara stapan ridicati de pe strada, motivand ca exista o decizie a instantei care suspenda actul normativ in baza caruia puteau ridica animalele.

In urma incidentului a fost inregistrata o singura plangere, depusa de o femeie, membra a unui ONG, care le-a spus politistilor ca a fost amenintata de hingheri.

Doua incidente similare au avut loc si marti seara, ambele in Sectorul 2, unul la ora 21.00 si celalalt aproape de miezul noptii, au precizat sursele citate.

Sapte membri ai unor ONG-uri au primit atunci avertismente din partea politistilor Sectiei 9. In cursul zilei de miercuri, un membru al unui ONG a mers la politie si a depus o plangere in cazul ASPA, pentru abuz in serviciu.

Potrivit politistilor, in niciunul dintre cele trei cazuri nu s-au produs acte de violenta fizica.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 20 iunie, suspendarea executarii normelor de aplicare a Legii privind gestionarea cainilor fara stapan, pana la pronuntarea unei devizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Vier Pfoten a cerut CAB suspendarea mai multor prevederi, pe care le considera nelegale, din HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan, urmand sa ceara si anularea unor prevederi din hotarare sau a actului normativ, declara pentru MEDIAFAX avocatul care reprezinta organizatia pentru protectia animalelor, Alexandra Cicodeica.

Potrivit legii adoptate anul trecut, cainii fara stapan din adaposturile publice pot fi eutanasiati, prin decizie a autoritatii locale, daca nu sunt revendicati sau adoptati, dupa un termen de 14 zile lucratoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.