Social 2 Iulie 2014 18:14
Scolile cu predare in limba romana din regiunea transnistriana ar putea functiona din 1 septembrie in baza unui regulament special stabilit de Chisinau si Tiraspol, a declarat, miercuri, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, relateaza Timpul, in editia online.

Reprezentantul special al presedintelui OSCE, Radojko Bogojevic, a declarat, la randul sau, ca regulamentul trebuie elaborat pana in septembrie. "Problema scolilor cu predare in limba romana este una acuta. Vreau sa vin cu un imbold ca solutia sa fie gasita pana in luna septembrie, pentru ca activitatea scolara din regiune sa nu fie afectata de deciziile politice", a afirmat Radojko Bogojevic.

Scolile cu predarea in limba romana din regiunea transnistreana au denuntat in mai multe randuri presiunile politice din partea autoritatilor separatiste, care au avut loc in pofida avertismentelor Chisinaului si ale organizatiilor internationale. In replica, autoritatile separatiste de la Tiraspol au afirmat ca scolile cu predare in limba romana din regiune ar functiona in anumite privinte ilegal.

Pe de alta parte, reprezentantul presedintiei OSCE, Radojko Bogojevic, a indemnat Tiraspolul sa nu se autoizoleze, in conditiile semnarii de catre Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana si sa gaseasca o cale de adaptare la noile realitati economice pentru a proteja oamenii de afaceri din regiunea transnistreana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.