Social 2 Iulie 2014 10:14
Autoritatea sanitar-veterinara rusa (Roselhoznadzor) a dispus, marti, interzicerea importurilor de bovine, carne de vita si produse derivate din Romania, din cauza "encefalopatiei spongiforme bovine", informeaza site-ul in limba engleza al agentiei Itar-Tass.

Potrivit unui comunicat oficial al Roselhoznadzor difuzat marti, interdictia vizeazã de asemenea proteinele procesate de origine animala, alimentele destinate animalelor si care contin astfel de proteine, dar si produsele facute din resturi provenind din procesarea carnii de vita, infomeaza MEDIAFAX.

Conform Itar-Tass, o epidemie de encefalopatie spongiforma bovina in Romania, cunoscuta si sub denumirea de "boala vacii nebune", ar fi fost consemnata de Biroul International pentru Epizootii.

Ultima interdictie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusa acum 30 de ani Marii Britanii. Roselhoznadzor a anulat interdictia abia in septembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.