Social 1 Iulie 2014 10:23
Hartia este cel mai comun deseu si se elibereaza din toate domeniile de activitate, dar mai ales in birourile companiilor.

Ne trece prin mana zilnic, incat de multe ori nici nu ne dam seama cat de usor o folosim. O aruncam in cosul de gunoi menajer, din neinformare, inconstienta, chiar si din nepasare, fara sa ne dam seama ca ea nu-si are locul acolo.

Hartia poate fi salvata prin refolosire sau reciclare. O tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 arbori maturi. Iar procesul de reciclare a hartiei genereaza cu 70% mai putina poluare decat producerea hartiei din materie prima. Hartia este biodegradabila, insa in timp ce putrezeste in gropile de gunoi, se produce metan, un gaz cu efect de sera foarte puternic. Reciclarea hartiei ajuta la reducerea emisiilor de CO2 si metan si ajuta la diminuarea incalzirii globale.

E timpul sa incepi sa salvezi hartia si sa te faci prieten cu mediul!

Daca te preocupa cum sa ai o atitudine prietenoasa fata de mediu si ai biroul in zona de nord a Bucurestiului, ViitorPlus te poate ajuta sa reciclezi: colecteaza pentru reciclare hartia din biroul tau. Programul Recicleta, initiat si dezvoltat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, este un proiect care imbina componenta sociala si de mediu. Recicleta colecteaza cantitati mici de hartie (pana la 150 kg) din zona de nord a capitalei, folosind cargo-triciclete conduse de persoane aflate in dificultate, carora li se asigura astfel un loc de munca stabil si posibilitatea de integrare sociala.

Si inca nu ai auzit vestea cea mai buna! In lunile iunie sau iulie 2014, poti sa testezi gratuit serviciile oferite de Recicleta pentru ca prima colectare este gratuita. Vei primi din partea ViitorPlus si un cadou surpriza de bun-venit in programul de reciclare a hartiei, dovada a dorintei de colaborare pentru protejarea mediului si sustinerea persoanelor aflate in dificultate.

Ce castiga o companie mica de pe urma acestei colaborari? Beneficiaza de un serviciu adaptat necesitatilor companiilor cu un consum responsabil (care vor sa recicleze dar nu pot depozita cantitati mari de hartie, asa cum solicita firmele de colectare – peste 300 kg), primeste recipiente de colectare si afise cu reguli de colectare selectiva a hartiei, are siguranta ca hartia colectata va fi reciclata (ViitorPlus lucreaza cu un colector specializat care baloteaza hartia si o transporta la fabrici de reciclare), sustine un mijloc de transport nepoluant (cargo-tricicleta) si se asociaza cu un proiect de mediu si social recunoscut atat la noi in tara, cat si la nivel international de catre European Investment Bank, UNDP, ERSTE Foundation s.a.

Citeste si:
Campionii mediului își mai pot înscrie proiectele la Gala Green...
Campionii mediului își mai...

Pana in acest moment, Recicleta a colectat peste 231.000 kg de hartie pentru reciclare, ceea ce inseamna ca a salvat aproximativ 3.465 de copaci de la taiere, a oprit eliberarea in atmosfera a peste 900 kg de CO2 prin folosirea cargo-tricicletelor ca mijloc de transport si a creat locuri de munca pentru 8 persoane defavorizate de la demararea proiectului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.