Social 30 Iunie 2014 15:36
Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, o noua cerere a fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu de eliberare din arest.

Cererea lui Adrian Duicu de inlocuire a arestului preventiv cu o alta masura preventiva a fost judecata in 26 iunie de Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind anuntata luni.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti ramane in arest preventiv, potrivit deciziei instante, care poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tot la Curtea de Apel Bucuresti s-a judecat, in 27 iunie, propunerea procurorilor anticoruptie de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu, a fostului sef al IPJ Mehedinti Stefan Ponea si a omului de afaceri Constantin Popescu.

Instanta a admis propunera procurorilor si a dispus prelungirea arestarii preventive a celor trei, pentru inca 30 de zile, incepand din 3 iulie si pana in 1 august inclusiv. Totodata, instanta a respins ca neintemeiate cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive formulate de Duicu, Ponea si Popescu. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

Procurorii anticoruptie au aratat, in referatul prin care au cerut prelungirea arestarii celor trei, ca seful Politiei Romane, Petre Toba, s-a prezentat la Guvern, in 13 iunie 2013, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Adrian Duicu, DNA invocand ca proba declaratia lui Toba, fara a reda insa afirmatiile acestuia.

Potrivit procurorilor DNA, "mai multe persoane au fost audiate in calitate de martor si au fost solicitate inscrisuri de la mai multe institutii, mijloacele de proba astfel administrate confirmand situatia de fapt".

In acest sens, procurorii au mentionat, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut «aprecieri pozitive» la adresa inculpatului Ponea CoConstantin Stefanfostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)".

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Potrivit referatului DNA, la data de 20 martie 2013, fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti i-ar fi cerut lui Doru Dumitrescu, la acea data adjunct al secretarului de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sef al Departamentului de Ordine Publica in cadrul aceluiasi minister, sa discute cu Petre Toba in sensul de a obtine promovarea lui Stefan Ponea, seful IPJ Mehedinti la data faptelor, intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.