Social 27 Iunie 2014 12:51
Actorul Ion Besoiu nu a fost colaborator al Securitatii, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a respins, ca nefondat.

Decizia ICCJ, luata joi, este irevocabila.

La 13 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea prin care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cerea constatarea calitatii de colaborator al Securitatii in cazul lui Besoiu. Hotararea Curtii de Apel a fost atacata la instanta suprema, informeaza MEDIAFAX.

CNSAS a mai avut pe rolul instantei o cerere de constatarea a calitatii de colaborator pe numele lui Ion Besoiu, introdusa in noiembrie 2011. Si respectiva actiune a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca este inadmisibila, intrucat nu sunt indeplinite conditiile pentru verificarea actorului.

Ion Besoiu, in varsta de 83 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti actori romani, cu zeci de roluri in filme si seriale TV, intre care "Haiducii", "Rascoala", "Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii", "Lumini si umbre", "Toate panzele sus", dar si pe scena de teatru. Besoiu a fost director al Teatrului Bulandra din Bucuresti, timp de 12 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.