Social 26 Iunie 2014 11:31
Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au declarat surse judiciare.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, retinut joi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, este suspectat ca ar fi primit mita prin intermediul unor asociatii sportive, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Dosarul edilului este instrumentat de DNA Bacau, ai carei procurori ar urma sa inainteze instantei propunerea de arestare preventiva a acestuia.

Intr-un alt dosar, Stavarache a fost trimis in judecata, in aprilie, tot de procurorii anticoruptie, pentru tentativa la abuz in serviciu, intr-un dosar legat de repartizarea unei locuinte catre un subaltern. Alaturi de el au fost deferiti justitiei Gheorghe Muntianu, la data faptelor sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Municipiului Bacau, si Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Directiei patrimoniu din cadrul Primariei Bacau, in prezent sef serviciu la Serviciul Patrimoniu.

Procurorii sustin ca primarul Bacaului a aprobat incheierea contractului de vanzare-cumparare pentru o locuinta, ca urmare a solicitarii formulate de Muntianu in cadrul audientelor, desi cererea acestuia nu fusese verificata de compartimentele de specialitate din cadrul Primariei Bacau, iar la cerere nu au fost anexate inscrisurile care dovedeau calitatea de chirias si indeplinirea obligatiilor rezultate din aceasta calitate.

Edilul a respins acuzatiile, sustinand ca fapta de care este acuzat "nu a existat niciodata" si ca "este o eroare a procurorilor".

Stavarache este edil al municipiului Bacau din 2004.

El conduce si organizatia judeteana a PNL, inainte de intrarea in acest partid fiind membru PUR (actualul PC).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.