Social 26 Iunie 2014 10:38
Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimarile meteorologice pentru perioada iulie - septembrie 2014. Afla cum va fi vremea pana la inceputul toamnei.

Potrivit ANM, estimarile sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Iulie

Temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice in sud-estul si vestul tarii, iar in restul regiunilor valorile termice se vor incadra, in general, in normalul perioadei. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de deficit in cea mai mare parte a teritoriului.

August

Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in centrul si nordul tarii si peste normalul perioadei in restul teritoriului. Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.

Septembrie

Valorile termice se vor situa peste normele climatologice in sud-estul, sudul si local vestul tarii, iar in restul regiunilor se vor incadra in normalul perioadei. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de normele climatologice, cu o tendinta de deficit, local, in est si sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.