Social 25 Iunie 2014 19:00
In cadrul Festivalului urban din Bucuresti, Femei pe Matasari 2014, trecatoarele au fost rugate sa marcheze pe o harta locul unde nu se simt in siguranta. Iata rezultatele.

La standul proiectului Discriminari Urbane, proiect de cetatenie activa sensibil la gen, demarat de catre Societatea de Analize Feministe AnA, in parteneriat cu Asociatia Front, trecatoarele au fost rugate sa marcheze pe o harta a Bucurestiului, locul unde NU se simt in siguranta!

“Nu am putea sa marcam toata harta?!”, au raspuns cateva dintre interlocutoarele noastre. De asemenea, multe au fost dispuse sa ne povesteasca, anonim (dar asumat), experientele lor.

Iata prin ce tip de experiente trec femeile zi de zi, pe strazile Bucurestiului:

• “In zona Iancului, mai exact str. Aleea Magura Vulturului, am fost urmarita dimineata, la ora 7.30, de un individ in timp ce vroiam sa ajung la masina si sa merg la munca. Acest individ m-a atacat pe la spate si a inceput sa ma pipaie in zonele intime. Totul s-a intamplat in 2 minute, dar care m-au marcat si au fost suficiente cat sa imi creeze teama de a iesi din casa, timp de 2 luni de zile.”

• “Chemata interviu, hartuita, usa incuiata. Cu anunt dat pe internet”. (Smaranda)

Citeste mai multe pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.