Social 24 Iunie 2014 14:18
Jumatate dintre turistii care cumpara o vacanta aleg sa calatoreasca cu autocarul, pentru ca platesc cu peste 20% mai putin decat pe un sejur cu avionul, cei mai multi dintre ei fiind tineri cu varsta intre 18-27 de ani si seniori de peste 55 de ani.

"Peste 60.000 de turisti Christian Tour aleg sa calatoreasca in fiecare an cu autocarul. Tinerii si seniorii sunt cei care prefera acest mijloc de transport. Alegerea acestora este motivata atat de considerente financiare, vacantele cu autocarul avand un pret mai redus, dar si pentru ca, o calatorie cu autocarul le ofera turistilor posibilitatea de a descoperi mai multe locuri in drumul lor catre destinatie", a declarat Marius Pandel, directorul executiv al Christian Tour.

Principalele cinci destinatii preferate de romani pentru vacantele cu autocarul sunt: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului, Kusadasi si statiunile de pe litoralul Bulgariei.

In acest context, Christian Tour si-a extins flota la zece autocare si vrea sa ajunga la 30 de autocare pana in 2016. In acelasi timp, in iunie, agentia a deschis propria autogara in zona Garii de Nord din Bucuresti.

Christian Tour este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, alaturi de Perfect Tour, Happy Tour, Paralela 45 sau Eximtur. Agentia a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 45 milioane euro si a avut un numar de 150.000 de clienti care au calatorit prin intermediul sau. Pentru acest an, touroperatorul estimeaza cresterea numarului de clienti cu aproximativ 33%, la circa 200.000 de turisti, si vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 60 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.