Social 24 Iunie 2014 12:57
Patriarhia Ortodoxa Romana vrea sa impuna credinciosilor obiceiul religios din vechime, obicei conform caruia cununiile religioase erau oficiate numai in zilelele de duminica.

Potrivit vechilor oranduiri bisericesti anumite slujbe sunt interzise cu o zi inaintea Praznicleor Imparatesti. Astfel in vechime casatoria se savarsea dupa Liturghia de duminica (Sfanta Liturghie este Praznic Imparatesc, conform Vechiului si Noului Testament).

"Este o oranduiala canonica a bisericii prin care se prevede ca slujbele religioase de cununie sa se faca numai dupa oficierea Sfintei Liturghii. Biserica trebuie sa-si intre in drepturi. Asa cum o lege trebuie respectata in stat, asa trebuie respectata si legea bisericeasca, care nu este de un an – doi, ci este de 2000 de ani", a declarat preotul Vasile Laiu, paroh al Bisericii "Sf. Ilie" din Barlad, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.