Social 23 Iunie 2014 14:21
Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de furtuna pentru 29 de judete din vestul, centrul si nordul tarii, valabila de marti la ora 3.00 pana la ora 23.00, in aceeasi zi.

Atentionarea este valabila pentru aproape toata tara, mai putin 12 judete din sud-est, inclusiv Ilfov si municipiul Bucuresti.

Astfel, vor fi afectate Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Potrivit atentionarii, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, la inceput in vestul tarii, apoi si in celelalte zone. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 l/mp si izolat 50 - 60 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in regiunile sudice si sud-estice in seara zilei de marti si in primele ore ale noptii, mai mentioneaza Administratia Nationala de Meteorologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.