Social 21 Iunie 2014 12:00
Mircea Basescu a fost dus in arestul Politiei Capitalei, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile, hotarare pe care aparatorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel de avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca.

Acesta nu a facut nicio declaratie la iesirea din tribunal, dupa pronuntarea deciziei.

Mircea Basescu se intoarce in arestul Politiei Capitalei, unde si-a petrecut si noaptea trecuta, dupa ce a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, in urma interventiei sale la judecatori, Bercea Mondial sa scape de inchisoare.

Si Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Mircea Basescu este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

"La inceputul anului 2011, dupa ce fata de tatal denuntatorului s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Basescu Mircea, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza", au scris procurorii in ordonanta de retinere.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-a dat alti 350.000 de euro lui Marian Capatana, in acelasi scop.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Florin Anghel i-ar fi dat cei 600.000 de euro lui Marian Capatana din 20 februarie 2011, data la care Bercea Mondial a fost arestat, si 22 februarie 2012, data la care a fost condamnat de instanta de fond, Tribunalul Olt, la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor calificat.

Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator intermediarului, Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate", se mai arata in ordonanta de retinere.

Marian Capatana este acuzat ca din cei 600.000 de euro pe care i-ar fi primit de la fiul lui Bercea Mondial, si-a insusit 350.000 de euro, pentru ca "a mijlocit remiterea banilor".

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Procurorii au aratat, in referatul cu propunerea de arestare preventiva, ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei presedintelui pentru a fi credibil in fata lui Florin Anghel cand spunea ca ar putea interveni la magistrati in dosarul in care Bercea Mondial era judecat pentru tentativa la omor.

"Ambii inculpati s-au folosit de calitatea de membru al familiei Presedintelui Romaniei pe care o detine inculpatul Basescu Mircea, pentru a da credibilitate afirmatiilor referitoare la influenta sau pretinsa influenta pe care Basescu Mircea ar putea sa o aiba asupra magistratilor si, de asemenea, pentru a da credibilitate promisiunilor referitoare la obtinerea unor hotarari favorabile", au scris procurorii in referatul trimis instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.