Social 20 Iunie 2014 11:07
Un copil de numai trei luni care s-a nascut cu o malformatie grava si foarte rara, ectopia cordis (inima in afara corpului), va fi operat in Italia.

Costel, un baietel de numai trei luni, care provine dintr-o familie cu sase copii, s-a nascut cu aceasta malformatie, avand inima in afara corpului, protejata doar de piele. Bebelusul a fost internat la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, infomeaza MEDIAFAX.

Asociatia "Inima Copiilor" si medicul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei terapie intensiva nou-nascuti la Marie Curie, s-au ocupat de el: au obtinut pentru el formularul E112 pentru a putea fi tratat in Italia, iar din donatii si banii adunati de copiii de la Scoala "Pia Bratianu" in urma unui cros au acoperit cheltuielile cu cazare si tansportul.

Costel a ajuns in Italia, miercuri, impreuna cu o voluntara a asociatiei care a preluat si tutela copilului.

Bebelusul a fost transferat in Clinica de chirurgie cardiaca San Donato din Milano, unde va fi supus unei operatii dificile si cu riscuri, care poate sa dureze opt - noua ore si la care participa doctori de mai multe specialitati, a explicat Cirstoveanu.

Medicul a precizat ca aceasta anomalie apare din cauza unui defect al sternului si al diafragmei. Inima apare la suprafata si din fericire, in cazul lui Costel, a fost acoperita de tegument. Totodata, in cazul lui, aceasta malformatie nu a fost asociata cu defecte cardiace, ci anatomia cordului este normala, doar ca inima este la suprafata.

Boala lui Costel, ectopia cordis, este una dintre cele mai rare si severe malformatii cardiace, intalnita in Romania in 15 ani numai in trei cazuri, a adaugat Cirstoveanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.