Social 20 Iunie 2014 10:25
Un medic de la spitalul in care se afla internat minorul rom agresat l-a informat pe ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, ca adolescentul este intr-o coma profunda si pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza riscului vital.

Potrivit sursei citate, Stanoevici a facut, joi, o scurta vizita la Paris, la spitalul unde se afla internat minorul roman care a fost agresat, saptamana trecuta, in Franta.

Ministrul delegat a fost primit de medicul responsabil de sectia de reanimare chirurgicala, care a facut o prezentare a situatiei medicale a tanarului. Conform celor comunicate, starea acestuia este una grava, tanarul roman fiind intr-o coma profunda iar pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza riscului vital, se arata in comunicatul MAE.

Ministerul de Externe mai precizeaza ca echipa medicala depune toate eforturile pentru salvarea vietii tanarului, dar ramane precauta cu privire la evolutia starii acestuia. Totodata, echipa medicala l-a asigurat pe Bogdan Stanoevici de "intreaga sa disponibilitate in a oferi sprijin, inclusiv psihologic, pentru familia victimei, precum si in a tine legatura cu autoritatile romane", afirma MAE.

Minorul rom se afla in spital, dupa ce a fost batut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri intr-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, in zona central-nordica a Frantei, relateaza Le Nouvel Observateur. Potrivit primelor elemente ale anchetei, minorul, in varsta de 16 ani, ar fi fost batut crunt de persoane care-l suspectau ca a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. "Un grup de persoane a venit sa-l caute in aceasta tabara si l-a luat cu forta", a declarat o sursa din cadrul politiei. Minorul a fost sechestrat intr-o pivnita, unde agresorii l-au batut cu brutalitate, scrie MEDIAFAX.

"Aproximativ 12 persoane" ar fi participat la aceasta linsare, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama minorului este cea care a sesizat politia. Tanarul a fost gasit vineri seara, inconstient, abandonat intr-un carucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul politiei. Pana in prezent nicio persoana nu a fost arestata in acest caz.

Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

Grav ranit, minorul a fost internat la Spitalul Lariboisière de la Paris, unde se afla intr-o stare critica luni. "Prognosticul sau vital este angajat. Este in coma", a precizat o sursa judiciara. Tanarul traia impreuna cu familia si alti romi intr-o casa parasita, la marginea drumului national numarul unu, in dreptul cartierului Cité des Poètes, la Pierrefitte-sur-Seine.

Miercuri, Ministerul roman de Externe a precizat, intr-un comunicat, ca, in ceea ce priveste starea de sanatate a minorului, "pronosticul vital este in continuare rezervat, starea generala fiind stabila".

Citeste si Ce spun francezii despre linsarea "BARBARA" a minorului roman din Paris


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.