Social 17 Iunie 2014 18:59
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, are din nou dreptul de a primi vizite si pachete in penitenciar, dupa ce Judecatoria Medgidia i-a admis, marti, contestatia la decizia Comisiei de disciplina a Penitenciarului Poarta Alba prin care i se suspenda dreptul de a primi vizite si pachete timp de o luna.

Magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, marti, plangerea formulata de Gigi Becali impotriva hotararii Comisiei de disciplina din cadrul Penitenciarului Poarta Alba si au dispus anularea sanctiunii disciplinare aplicate acestuia.

Hotararea instantei este definitiva, astfel ca Gigi Becali va putea primi in continuare vizite si pachete de acasa. De asemenea, Becali va putea iesi din nou la munca la Academia lui Gheorghe Hagi.

Gigi Becali a fost adus, marti dimineata, la Judecatoria Medgidia, care a luat in discutie contestatia acestuia, avocatul acestuia, Bogdan Vlad, declarand ca sanctionarea finantatorului Stelei este "nelegala" si ca atunci cand s-a aflat in permisie acesta nu s-a "angajat" sa nu ia contact cu mass-media.

"In fata instantei a sustinut (Gigi Becali - n.r.) ca este nelegala sanctionarea dansului intrucat si-a exercitat un drept prevazut de lege. Dansul nici nu s-a angajat macar de a nu lua contact cu mass-media, chiar a spus ca va lua contact. Nu sa provoace el un asemenea demers, dar in masura in care ziaristii il vor urmari, asa cum de altfel s-a si intamplat, evident ca va vorbi cu dansii. (...) Este un drept legal si mi se pare absurda aceasta sanctiune. Contactul cu presa este un drept legal, prevazut expres de legea de executare a pedepselor", a declarat avocatul, dupa iesirea din instanta.

El preciza ca Becali nu a fost sanctionat si cu interzicerea dreptului la munca, dar, cu toate acestea, nu a mai fost lasat sa mearga la Academia Gheorghe Hagi, unde lucra.

"Nu a fost sanctionat cu ridicarea dreptului la munca. Doar cu interzicerea de vizite si a de a primi bunuri si de a cumpara bunuri din interiorul locului de detinere. Dar dansii (conducerea penitenciarului - n.r.) au gandit in felul urmator: i-au spus «Domnule Becali, nu mai putem sa va scoatem la munca, pentru ca se deruleaza niste proceduri in legatura cu solutionarea contestatiilor dumneavoastra si trebuie sa fiti la dispozitia comisiei, a judecatorului de supraveghere si a instantei» Si pe motivul asta nu l-au mai scos la munca. In conditiile in care nu a fost sanctionat cu retragerea dreptului la munca...", afirma Bogdan Vlad.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Conducerea Penitenciarului Poarta Alba a declansat, in 14 mai, procedura disciplinara in cazul lui Gigi Becali, pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate si pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, cand a dat mai multe interviuri presei.

Gigi Becali a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. Ulterior, Gigi Becali a contestat sanctiunea.

Becali a avut, la mijlocul lunii mai, o permisie de 24 de ore, el declarand la revenirea in unitatea de detentie ca a fost acasa, si-a linistit familia ca este sanatos, nu este "chelios, batran sau slabit".

Permisia de 24 de ore i-a fost acordata lui Gigi Becali in urma deciziei luate in luna aprilie de comisia de specialitate a penitenciarului, care l-a recompensat astfel pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.