Social 16 Iunie 2014 18:58
Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, inlocuirea masurii de arestare preventiva cu cea a arestului la domiciliu in cazul Dianei Nemes.

Pana la judecarea unei eventuale contestatii a procurorilor, Diana Nemes ramane in arest preventiv.

In 15 mai, Diana Nemes, arestata preventiv dupa extradarea din SUA, a fost adusa la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiata in acest dosar si pentru a fi anuntata ca faptele de care este acuzata au fost schimbate, in baza prevederilor din noul Cod penal.

Surse judiciare au declarat atunci, pentru MEDIAFwww.mediafax.roAX, ca procurorii urmau sa ii aduca la cunostinta o schimbare de incadrare juridica, respectiv ca nu o vor mai cerceta pentru fapta de aderare la un grup infractional organizat, prevazuta de Legea 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, ci pentru aceeasi fapta prevazuta in noul Cod penal. Diana Nemes este cercetata si pentru complicitate la evaziune fiscala.

Diana Nemes a fost extradata din SUA in 7 mai, Curtea de Apel Bucuresti confirmand, in aceeasi zi, mandatul de arestare preventiva emis pe numele acesteia in iulie 2012. Aceasta a contestat decizia si a cerut instantei supreme, in 9 mai, sa fie eliberata, pe motiv ca este insarcinata in luna a opta si ca nu s-a sustras urmaririi penale, insa solicitarea a fost respinsa.

Sotul Dianei Nemes, Radu Nemes, cercetat in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de Sorin Blejnar si de Codrut Marta, ar urma sa fie adus din SUA joi, in jurul orei 13.00, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.