Social 14 Iunie 2014 15:45
Barbatul acuzat ca in decembrie anul trecut si-a ucis sotia intr-un coafor din Iasi a fost condamnat la 16 ani si jumatate de inchisoare.

Tribunalul Iasi a decis ca Vasile Olaru, in varsta de 41 de ani, sa primeasca pedeapsa de 15 ani de inchisoare cu executare pentru omor calificat, un an de inchisoare pentru port fara drept de cutit si i s-a revocat suspendarea conditionata a executarii pedepsei de sase luni de inchisoare, savarsita pana in prezent.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

In plus, barbatul trebuie sa plateasca daune morale de 200.000 lei pentru cele doua fete ale sale care sunt in grija unui unchi din partea mamei. In acest sens, Tribunalul Iasi a decis sa instituie sechestru asigurator asupra tuturor bunurilorbarbatului, in limita sumei de 200.000 de lei.

De asemenea, Vasile Olaru are suspendate pentru cinci ani dupa eliberare si drepturile de a vota, de a ocupa o functie in exercitiul autoritatii de stat, drepturile parintesti si dreptul de a fi tutore.

In 28 decembrie 2013, Vasile Olaru a intrat in coaforul aflat la parterul Caminului studentesc T17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iasi, unde lucra sotia sa, si a injunghiat-o pe aceasta de mai multe ori, dupa care a incercat sa se sinucida.

Coodonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, declara ca echipajul medical care a ajuns la fata locului a constatat ca femeia avea plagi multiple la gat si abdomen si era in stop cardio-respirator, incercandu-se fara succes resuscitarea acesteia.

La randul sau, barbatul avea plagi abdominale si era in soc hemoragic, fiind dus in stare grava la Spitalul "Sfantul Spiridon", unde a suferit si un stop cardio-respirator, fiind resuscitat si supus unei interventii chirurgicale. El a fost spitalizat pana la sfarsitul lunii ianuarie, apoi a fost dus in arestul Politiei Judetene Iasi.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Purtatorul de cuvant al Politiei Iasi, Anca Vijiac, afirma ca scandalul dintre cei doi soti a avut loc intr-o anexa a coaforului, si nu in locul in care se aflau clientele si celelalte angajate ale salonului.

Anca Vijiac spunea ca femeia, in varsta de 38 de ani, depusese o plangere la Politie impotriva sotului sau, la inceputul lunii noiembrie, pentru lovire si alte violente, insa la scurt timp a retras plangerea, dupa ce s-ar fi impacat cu acesta. In 26 decembrie, femeia a depus o a doua plangere impotriva sotului sau, dupa ce a fost agresata din nou de acesta, ulterior ea fiind cazata, impreuna cu copiii, intr-un centru pentru protectia victimelor violentei domestice.

Cei doi soti aveau trei copii - doua fetite in varsta de doi ani si sapte luni, respectiv 13 ani si un baiat major.

Cele doua fete minore ale femeii au fost incredintate unui unchi, decizia fiind luata in urma anchetei desfasurate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.

Citeste si:
Unde fac duș bucureștenii care nu au apă caldă
Unde fac duș bucureștenii...

In luna aprilie, barbatul a fost trimis in judecata de Parchetul Tribunalului Iasi, in stare de arest preventiv, sub acuzatiile de omor si port fara drept de cutit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.