Social 10 Iunie 2014 17:40
Pacientii internati la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin stau cate doi intr-un pat, din cauza aglomeratiei, intrucat anumite saloane sunt in reabilitare, acestia reclamand aerul irespirabil, gandacii care misuna printre instalatiile sanitare, mobilierul rupt, dar si dezinteresul medicilor.

In sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin in mai multe saloane erau, marti, paturi in care stateau cate doua paciente, transmite MEDIAFAX.

"Am doua infarcturi, diabet si alte dureri. E cumplit! Eu nu mai pot nici sa respir. Nu mai am nici echilibru acum. E foarte cald", a declarat o batrana cu probleme cardiace, internata in spitalul Judetean de Urgenta din Drobeta Turnu Severin.

"Nu au locuri. De ieri au adus-o pe dansa si sta cu mine aici in pat. Dormim una la un cap, una la un cap.E cald, stam cu usa deschisa, cu geamurile. Sunt bolnava cu inima, am dureri de nu pot sa respir", a declarat si colega de pat a batranei.

Pe de alta parte, apartinatorii pacientilor internati in cea mai mare unitate spitaliceasca din judetul Mehedinti reclama igiena precara din baile spitalului si mobilierul rupt, in care bolnavii nu isi pot pastra mancarea. Saloanele, care au sapte paturi, sunt dotate cu chiuvete, insa bolnavii reclama ca este plin de gandaci.

“Nu vine nimeni de bine, vine de bolnav Si ca sa stai doi in pat, sa mirosi picioarele unul altuia?! Maica-mea nu a fost la toaleta deloc. E mizerie, nu poate! Sunt si gandaci, uitati cum merg gandacii. Pai asa este in spital? De ce platim sanatatea? Aducem mancare de acasa, dar cum o poate manca, e plin de gandaci! (...) Sub orice critica, mai bine prefer sa mor decat sa stau aici in spital!”, a declarat marti, Dumitra Bijan, mama unei paciente internata in sectia de Cardiologie a Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

In plus, un barbat a carui mama in varsta de 78 de ani este internata in acelasi spital a acuzat, marti, si lipsa de interes a medicilor pentru pacienti, explicand ca femeia a fost adusa cu o ambulanta vineri, la Spitalul din Turnu Severin, iar medicii nu ar fi ingrijit-o.

"Maica-mea s-a internat pe urgenta vineri. Nu a fost consultata de niciun cardiolog de vineri pana in aceasta dimineata (n.r. - marti), la ora 10.00. Doctorii si-au luat cunostintele. Pe maica-mea nu a intrebat-o nimeni: «Doamna, dumneata ai venit la interventii?». A facut un preinfarct. Sunt nemultumit, i-au pus cate doi in pat. In starea asta, cum se poate trata ea cate doi in pat? Nu se poate treaba asta!", a declarat, revoltat, Petru Radulescu.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

In replica, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu, a declarat ca femeia ar fi primit ingrijirile de care a avut nevoie, iar aglomeratia s-a creat din cauza ca Sectia de Cardiologie are un tronson in reabilitare, iar paturile sunt mai putine.

"Pacienta a fost tratata, dovada este foaia de observatie, a primit medicamente, s-a verificat in cursul diminetii acest lucru. Situatia cu doi in pat este o situatie temporara, creata de reabilitarea tronsonului B. Automat 21 de paturi ni se iau din economia generala a sectiei. Fiind si zile libere, pe perioada respectiva s-au aglomerat foarte multi pacienti, doi in pat. Situatia se reglementeaza zilele urmatoare pentru ca noi incepem sa facem iesiri in cursul saptamanii.”, a explicat purtatorul de cuvant alk Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

Citeste si:
Jandarmii au salvat o bătrână care încerca să se sinucidă pe calea...
O bătrână a încercat să se...

Jianu a mai spus ca in Sectia de Cardiologie erau internati, marti, 53 de pacienti in cele 47 de paturi disponibile, iar de vina pentru gandacii din saloane si igiena precara ar fi faptul ca spitalul este subfinantat.

"Toata problema este, pana la urma, o chestiune de finantare. Atata timp cat nu reusim sa asiguram o finantare corespunzatoare serviciilor din spital, este clar ca astfel de situatii o sa mai intalnim. Acest spital, abia de anul trecut au inceput reabilitarile anumitor tronsoane, este o cladire veche de prin 1967, are o multime de probleme care au aparut pe parcurs si evident, pentru intretinerea unui astfel de spital trebuie bani foarte multi. Intr-un judet care are o economie destul de fragila, ca sa nu spun altfel, e evident ca banii nu sunt suficienti ca sa ai o unitate spitaliceasca, unde toate lucrurile sa straluceasca de curatenie, unde grupurile sanitare sa fie minunate", a mai spus Jianu.

Citeste si:
Inundatii de proportii in judetul Harghita
Inundatii de proportii in...

Spitalul Judetean de Urgenta din Drobeta Turnu Severin are o mie de paturi, dintre care 700 sunt in cladirea centrala, iar restul in sectiile externe ale unitatii medicale.

La inceputul lunii iunie, unitatea sanitara avea datorii de aproximativ 6,5 milioane lei.

Reprezentantii spitalului spun ca in medie, consumul lunar al unitatii medicale este de 5,2 milioane lei, in timp ce de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate primeste, prin contract, suma de 4,8 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.