Social 10 Iunie 2014 17:26
Trenurile de calatori si de marfa de pe rute din sudul, sud-estul si vestul tarii circula de marti cu restrictii de viteza, din cauza temperaturilor ridicate.

Limitarile de viteza in circulatia trenurilor au fost introduse de marti, ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza la nivelul solului, pe mai multe sectii de circulatie de pe raza regionalelor de cale ferata Timisoara, Brasov si Galati, aflate in jumatatea de sud a tarii, arata Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA, intr-un comunicat de presa.

"Mentionam ca incepand cu ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate inregistrate la nivelul solului, pe anumite sectii de cale ferata din vestul, sudul si sud-estul tarii, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa s-a redus cu 10-50 km/h fata de viteza normala. Aceasta masura este necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta. La aceasta ora se circula cu limitari de viteza, cuprinse intre 70 km/h si 50 km/h", a precizat compania CFR.

Limitarile de viteza sunt impuse pe Regionala CF Timisoara - intre statiile Timisoara Nord - Stamora Moravita (60 km/h), pe Regionala CF Brasov - intre statiile Teius - Razboieni (70 km/h) si pe Regionala CF Galati - intre statiile Ramnicu Sarat - Pufesti (70 km/h), Tecuci - Marasesti (70 km/h), Tecuci - Liesti (50 km/h), Pufesti - Adjud (70 km/h) si Adjud - Comanesti (50 km/h).

"Prin aplicarea acestei masuri - obligatorie in perioadele caniculare - se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 10-20 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. Intarzieri mai mari, de pana la 30 de minute/tren, se pot inregistra la trenurile al caror parcurs tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate. Masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata", a precizat compania CFR, conform MEDIAFAX.

Citeste si:
CFR Infrastructură anunță că traseul feroviar revine în România,...
CFR Infrastructură anunță că...

Potrivit sursei citate, in perioada de canicula, temperaturile inregistrate la nivelul sinei depasesc 45 de grade Celsius, iar personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.). In timpul zilei, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-50 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Pasagerii sunt sfatuiti ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile inregistrate in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.