Social 10 Iunie 2014 14:16
Avocatii din dosarul ICA, intre care si unul din oficiu stabilit pentru Dan Voiculescu, au cerut marti repartizarea aleatorie a cauzei unui alt complet de judecatori, in baza unei hotarari a colegiului de conducere al CAB, potrivit careia dosarul fie este judecat de vechiul complet, fie de unul nou.

Cererea avocatilor din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) de judecare a cauzei de catre un alt complet, stabilit prin repartizare aleatorie, va fi rediscutata in 1 iulie, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis amanarea discutarii aspectului privind modalitatea de compunere a completului de judecata investit cu solutionarea dosarului in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, conform MEDIAFAX.

Instanta a constatat ca inculpatii Corneliu Popa si Alexandru Petre nu au avut avocati la termenul de marti, astfel ca a dispus repunerea cauzei pe rol si a stabilit urmatorul termen de judecata in 1 iulie.

Judecatorii au mai dispus citarea partilor pentru urmatorul termen de judecata si emiterea unor adrese catre Baroul Bucuresti, pentru desemnarea unor aparatori din oficiu pentru Corneliu Popa si Alexandru Petre.

Avocatii din dosarul ICA, intre care si unul din oficiu stabilit pentru Dan Voiculescu, au cerut marti repartizarea aleatorie a cauzei unui alt complet de judecatori, in baza unei hotarari a colegiului de conducere al CAB, potrivit careia dosarul fie este judecat de vechiul complet, fie de unul nou.

Presedintele completului de judecata din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Florica Duta, a anuntat ca exista o hotarare a colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti prin care se stabileste ca dosarul trebuie trimis pentru repartizare aleatorie unui nou complet, daca cel actual nu are aceeasi componenta ca cea stabilita de la bun inceput, respectiv judecatorii Duta si Stan Mustata.

La termenul de marti al procesului, in locul magistratului Stan Mustata, care este arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a intrat judecatoarea Carmen Constanta Balaci.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Astfel, avocatii inculpatilor din dosarul ICA au cerut instantei scoaterea cauzei de pe rol si trimiterea acesteia pentru repartizare aleatorie unui nou complet de judecata.

Dan Voiculesu si Sorin Pantis au lipsit la termenul de marti al procesului, iar pentru Voiculescu a raspuns un avocat din oficiu.

Magistratii au ramas in pronuntare, urmand sa stabileasca daca vor judeca in continuare aceasta cauza in acelasi complet sau daca scot dosarul de pe rol si il trimit spre repartizare aleatorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.