Social 6 Iunie 2014 13:59
Directorul Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a fost retinut, joi, de procurorii anticoruptie pentru luare de mita.

Potrivit DNA, seful Directiei Infrastructura din PMB, Madalin Dumitru, a luat mita doua masini de lux, 50.000 de euro si 9.000 de lei, de la doua firme, pentru a le obtine lucrari in subcontractare si a receptionat lucrari neefectuate la Pasajul Baneasa, fiind decontati in plus 701 metri de parapet.

Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand din 5 iunie, ora 14.15, a lui Madalin Ionica Dumitru, director al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice din Primaria Municipiului Bucuresti, pentru fals in declaratii (trei acte materiale), efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, in forma continuata, luare de mita, abuz in serviciu si trei infractiuni de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Madalin Dumitru va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, informeaza MEDIAFAX.

Procurorii arata, in ordonanta de retinere, ca in perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, presedinte al comisiilor de evaluare, presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit de la o societate comerciala foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii, renovare, instalatii, in materialele necesare si in obiecte electrocasnice, pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii si a derularii in bune conditii a contractelor, precum si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.